top of page

Trio Kozue

Trio Kozue består af Eva Kristine Vasarhelyi (violin), Tanja Hesse (cello) og Kristine Thorup (klaver).

Vi har fundet sammen ad to spændende spor - med cellist Tanja Hesse som fællesnævner - i hhv. studietiden og turne med strygekvartet i Mellemøsten. Siden vores trio blev dannet i 2012 har vi haft en omfattende koncertvirksomhed i kirker, musikforeninger, festivaller og museer i hele landet. 

Violinist Eva Kristine Vasarhelyi

Uddannet fra hhv. Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professorerne Milan Vitek og Sergei Azizian i 1999, med en Postdiplome fra Conservatoire de Lausanne i Schweiz ved Pierre Amoyal i 2004.

 

Eva freelancer som orkestermusiker i eksempelvis Radiosymfoniorkesteret, Copenhagen Phill, Radio underholdningsorkesteret, Det Kongelige Kapel og Helsingborg symfoniorkester, og som kammermusiker i forskellige ensemblesamarbejder i Schweiz, Mellemøsten, Slovenien og Italien.

Cellist Tanja Hesse

Uddannet ved hhv. Musikhögskolan i Malmö ved Johan Stern og på Det Jyske Musikkonservatorium ved Henrik Brendstrup.

Efter sin diplomeksamen i 2004 har hun fortsat med private studier hos prof. Hans Jørgen Jensen i Chicago, og prof. Morten Zeuthen i København.

 

Tanja arbejder som freelance cellist i danske og svenske orkestre og ensembler, og har turneret i Mellemøsten og i det meste af Europa. Herudover er Tanja flittigt brugt som studiemusiker i forskellige sammenhænge. 

Pianist Kristine Thorup

Uddannet pianist fra Vestjysk Musikkonservatorium, Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Det Fynske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede i 2007 med fine anmelderroser.

Kristine har medvirket på flere cd'er, bl.a med ny musik, som hun også har uropført. Hun har, ud over studier i udlandet, været transmitteret i P2 flere gange.

Er i øjeblikket aktiv som solist, kammermusiker i klavertrioen Trio Kozue og i fast samarbejde med Kgl. Kammersanger Stig Fogh Andersen.

Anmeldelse af Trio Kozue - Finn Skovbakke, Lemvig Musikforening

- De tre dygtige unge kvinder, Kristine Thorup på klaver, Eva Kristine Vasarhelyi på violin og Tanja Hesser på cello, åbnede med Joseph Haydn, der let tilgængeligt bød publikum indenfor og alligevel overraskede i sidstesatsen med sigøjnerinspirerede toner. Herefter fulgte en lækker tango af Astor Piazzolla, der var guf for øregangene, og hvor tilhørerne let kunne se et argentinsk tangopar danse for sit indre øje. Inden pausen lukkede trioen med et ungdomsværk af Dmitri Shostakovich, der, i stykkets hurtige spring mellem smukke melodiske og rytmisk skarpe passager, gav trioen rig lejlighed til at demonstrere deres tekniske dygtighed og spændvidde. Efter pausen var det Antonin Dvoraks, Dumky trio, der var på programmet. Stykkets 6 satser, der er kendetegnet ved hurtige spring mellem meget melankolske og langsomme passager og meget hurtige og dansende passager, blev fremført med overbevisende musikalitet og charme, og var en fornøjelse at høre på.

Trio Kozues repertoire:

 

L. v. Beethoven:

Klavertrio op. 70 nr 1 " Geister trio "

14 Variationer op. 44 

D. Schostakovitj:

Klavertrio nr 2 i c-mol op.8

F. Schubert:

Klavertrio i b-dur op. 99 

 

A. Piazolla:

Libertango

Oblivion

Primavera Portena

A. Dvorak: 

"Dumky" Klavertrio op. 90 

 

Haydn: Trio i g-dur Hob XV: 25

Niels W. Gade: Trio op 42

Mozart  klavertrio kv 502 i b-dur

"Et hav der vugger sig til ro nu” af Matti Borg (i et arrangement skrevet af Matti Borg til Trio Kozue)

Mogens Christensen: Nordic Summer Ghosts


Jacob Høgsbro: The Seven Wonders of the World (komponeret til Trio Kozue)


Clara Schumann: Klavertrio i g-mol op. 17
 

bottom of page