top of page

Omtale

Helle Skaarup, forstander, Løgumkloster Refugium​

September 2017

Stor tak til Kristine Thorup for en flot koncert. Citatet "musik er flydende følelser" blev så sande til lyden af Kristines spil.

Fyens  Stiftstidende

Hun foldede sig dristigt ud med skarpe kløer og tog nogle chancer, så den virtuose musik stod flot og sikkert og fuld af lune, og i Schuberts klaverstykker, hvor hun hvilede i sig selv og gengav musikken både klangskønt og smukt formet. Rued Langgaards bittesmå dyrebilleder "Insektarium" spillede Kristine Thorup med fin karaktertegning og kriblende humør. En vellykket afslutning på en gennemtænkt, perspektivrig og uhyre krævende debutkoncert.

Pia Arentoft , organist ved Blistrup kirke

Det var en super koncert. Der var både klangligt drama og vældig smukke elegiske stykker. Publikum morede sig rigtig over "Store trold" og "Lille trold". Rigtig god koncert.         

Grete Jessen, koncertarrangør i Blovstrød Sognegård

Hjerteligt tak for en helt vidunderlig koncert i søndags. Det blev en meget fin og helstøbt oplevelse. I spillede meget, meget smukt med en fin balance og klangskønhed, og med en samhørighed mellem jer, som fik musikken til at gå op i en højere enhed."

Signe Thule Hansen formand for musikforeningen LYT AKTIVT

Musikforeningen havde fornemt besøg af en meget eminent klavertrio, der bestod af Kristine Thorup, klaver, Eva Kristine Vasarhelyi , violin og Tanja Hesse, cello. De er alle højtuddannede musikere. Trioen spillede med stor indlevelsesevne og musikalitet og sammenspillet de tre musikere imellem var fortræffeligt." 

Finn Skovbakke, Lemvig Musikforening

De tre dygtige unge kvinder, Kristine Thorup på klaver, Eva Kristine Vasarhelyi på violin og Tanja Hesser på cello, åbnede med Joseph Haydn, der let tilgængeligt bød publikum indenfor og alligevel overraskede i sidstesatsen med sigøjnerinspirerede toner. Herefter fulgte en lækker tango af Astor Piazzolla, der var guf for øregangene, og hvor tilhørerne let kunne se et argentinsk tangopar danse for sit indre øje. Inden pausen lukkede trioen med et ungdomsværk af Dmitri Shostakovich, der i stykkets hurtige spring mellem smukke melodiske og rytmisk skarpe passager gav trioen rig lejlighed til at demonstrere deres tekniske dygtighed og spændvidde. Efter pausen var det Antonin Dvoraks, Dumky trio, der var på programmet. Stykkets 6 satser, der er kendetegnet ved hurtige spring mellem meget melankolske og langsomme passager og meget hurtige og dansende passager, blev fremført med overbevisende musikalitet og charme, og var en fornøjelse at høre på.

Kristine Thorup november 2019 2.jpg
bottom of page