top of page

Musik fra KZ-lejrene

'Musikken lever videre'

- kompositioner fra Anden Verdenskrig

Journalist Inger Hørup Slot

Pianist Kristine Thorup

Anden Verdenskrig. Midt i KZ-lejrenes gru og mørke tændtes små lys. Små lys af fine tangoer og sonater, som opstod i hjerte og hjerne hos musikere og komponister, der var blevet sendt til lejrene, fordi de var i disharmoni med Hitler-regimet. De skabte musik, som ikke kunne holdes nede og borte, men som blev skriblet nødtørftigt ned - og siden fundet og udgivet.  


Pianist Kristine Thorup og journalist Inger Hørup Slot vækker musikken og historien om den til live under  overskriften 'Musikken lever videre'.

 

I fællesskab leverer de to et unikt  koncertforedrag på ca. halvanden time, hvor Kristine Thorup spiller værker af blandt andre Josef Kropinski, Charles Abeles og Viktor Ullmann. Musikken spænder fra lyse, muntre folketoner til kompositioner med et nyere tonesprog. Undervejs fortæller Inger Hørup Slot om komponisterne og deres videre skæbne.   


Det er historier og melodier, der har været tæt på at gå i glemmebogen, men netop i disse år er ved at blive genopdaget i Europa og USA. 

 

Koncertforedraget kan tilpasses forskellige målgrupper. Ring eller skriv og hør nærmere.

 

Pris og booking

Koncertforedraget koster kr. 7.000.

Spørgsmål og booking modtages på 26 21 54 19 og på mail@kristinethorup.dk


Om Inger Hørup Slot og Kristine Thorup
Inger Hørup Slot er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2001 og arbejder til hverdag som kulturformidler og netværker på BLIK – Græsted Bibliotek.

 

Kristine Thorup debuterede  i  2007 i Odd Fellow Palæet med fine anmelderroser og har siden haft en omfattende karriere som solist, kammermusiker og i fast samarbejde med Kgl. Kammersanger  Stig Fogh Andersen.    

Pianist Kristine Thorup og journalist Inger Hørup Thorup

Pianist Kristine Thorup (tv) og journalist Inger Hørup Slot, som tilsammen står bag 'Musikken lever videre'

Pianist Kristine Thorup og journalist Inger Hørup Slot
bottom of page