top of page

Komponister og poeter

'I skyggen af den franske syge'

- et koncertforedrag

Kgl. Kammersanger Stig Fogh Andersen

Pianist Kristine Thorup

Beethoven, Schubert, Schumann, Delius, Wolf, Heise, Donizetti, Scott Joplin og formodentlig også Mozart og Heise havde noget til fælles med digterne Goethe, Fröding og Blixen.

 

Maleren Manet og filosoffen Schopenhauer ligeså: En del af deres liv og virke skete i skyggen af den grusomme sygdom syfilis - den franske syge.


På trods af det (eller på grund af?), har de efterladt en ufattelig skat af musik og digtning til os. Skønheden, kærligheden, forårets spirende liv - alt har de set på baggrund af den uhelbredelige sygdom, de led af. Kviksølvkure, ind- og udvortes, tog livet af dem, hvis ikke sygdommen gjorde det.

 

Vidunderlig musik og digtning
Vi har sammensat et program med vidunderlig musik og digtning blandt disse komponisters værker: Heise, Schubert, Schumann, Beethoven, Wolf, Delius, Mozart og Söderlund - med tekster af bl. a. Aarestrup, Fröding, Eichendorff og Goethe. 


Det hele flettet sammen med beretninger og anekdoter om kunstnerne, fortalt, sunget og spillet af Stig Fogh Andersen og Kristine Thorup.

Pris og booking

Kontakt os og hør nærmere om pris og muligheder:

Stig Fogh Andersen | E: info@stigandersen.com

Kristine Thorup | E: mail@kristinethorup.dk

Forfatter og foredragsholder Jørn Henrik Olsen

'Den franske syge' hed sygdommen syfilis i gamle dage. Flere fremtrædende komponister og poeters virke skete i skyggen af den sygdom.

bottom of page